ÚLTIMES NOTÍCIES

INFORMACIÓ

SOCIS I COL·LABORADORS

MULTIMÈDIA

DIRECTORS

En aquest apartat, en reconeixement a la tasca realitzada al capdavant de la nostra formació musical, volem homenatjar també a aquells que han passat pel càrrec de Director de la nostra Banda, des del seu fundador fins a l’actualitat.

· Mestre Francisco Àvila Ferrer

Fou el fundador de la formació musical i director de la mateixa entre 1934 i 1936. En línia amb els preceptes regeneracionistes tan estesos en aquella època, Àvila va decidir impulsar la creació d’una banda de música en Sant Joan de Moró, amb la idea d’enriquir la formació i la cultura dels joves del poble, i així és com va nàixer la Banda “Amics de la Música”, la primera associació cultural de la localitat.

· Mestre Manuel Monerris Cerdá

Va dirigir la Banda entre 1942 i 1946, uns anys molt difícils per a tots, que tanmateix van contemplar la reorganització de la nostra Societat Musical, que havia sigut dissolta durant els anys de la Guerra Civil.

· Mestre Vicente Portolés Tomás

Durant la seua estada en el càrrec de Director, entre 1946 i 1950, la Banda es va consolidar i les seues actuacions fora del municipi –com ara en les Festes de la Magdalena de Castelló o en les Falles de València- es feren més freqüents. Tanmateix és el compositor del conegut pas-doble “Morenito de Valencia”.

· Mestre Joaquín Sanchis Miralles

Joaquín Sanchis ha sigut el director que –fins al moment present- més anys ha estat al front de la Banda, en concret ho feu entre els anys 1950 i 1983, que van suposar l’afirmació definitiva de la nostra Societat Musical com a referent cultural i social de Sant Joan de Moró.

· Mestre Juan Serra Ferrando

Va dirigir la Banda entre 1983 i 2002 i baix la batuta del qual s’aconseguiren notables avanços, premis i èxits tant en el plànol formatiu com en l’estrictament musical.
Sota la batuta del mestre Juan Serra, la banda va aconseguir el Primer Premi en la Tercera Secció del Certamen Provincial i eixe mateix any, 1985, es va fer amb el mateix guardó en el Certamen Regional. En la línia d'estos importants èxits, en 1987 la Banda va participar en el Certamen Provincial però dins de la Segona Secció, en la que va aconseguir alçar-se amb el Segon Premi.
Així mateix, durant estos anys la Banda també va començar a prodigar-se més enllà dels seus limites provincials i autonòmics. Va representar a la província en la Fira de Mostres de Valladolid, a Sitges i a Eivissa i en 1988 va tindre la seua primera experiència internacional, participant en els festivals d'Innsbruck i Bregenz (Àustria). Al març d'eixe mateix any es va fer amb l'Accèssit del 2n Concurs de Pasdobles de Borriana i tres anys després, en 1991, va aconseguir alçar-se amb el triomf en eixe mateix concurs. En 1990 havia guanyat novament el Primer Premi del Certamen Provincial, concorrent per tant al Regional, on va obtenir el Segon Premi. En 1991 també va participar en el Certamen Provincial, aconseguint el Segon Premi de la Tercera Secció.
Al llarg dels últims anys l'agrupació ha continuat participant amb assiduïtat en els certàmens provincials, destacant en eixe sentit el Primer obtingut en l'edició de 2001. Així mateix, cal remarcar la segona eixida a l'estranger de la nostra Banda, que va tindre lloc eixe mateix any a Portugal, a través d'un intercanvi concertat amb la banda de Riba d'Ave. En l'àmbit formatiu eixe mateix exercici va ser també molt important per a nosaltres, perquè durant el mateix va tindre lloc el reconeixement oficial de la nostra Escola de Música, la qual comptava amb més de 40 alumnes i amb una àmplia oferta formativa.


· Mestre Javier Badía Gómez

Va estar al front de la Banda entre 2002 i 2003 i que la va dirigir durant la primera Trobada Comarcal que va tenir lloc en el nostre municipi, l’any 2002.


· Mestre Marcos Cano Algaba


Ha dirigit la Banda des de l’any 2003 fins al 2009, període en  el qual la nostra formació ha continuat mantenint una intensa activitat, destacant la participació en diversos certàmens provincials i nacionals i l’organització de novedosos esdeveniments, com ara una Mostra de Balls de Saló o un concurs per seleccionar l’Himne Oficial del Municipi, l’enregistrament d’un CD i la celebració del 75 aniversari de la Banda de Música.


· Mestre Salvador Marí Ramos


En 2010 es posa al capdavant de l’associació, deixant-la en 2017. Baix la seva batuta, es fomenta especialment la formació musical dels xiquets i xiquetes en l’Escola de Música. També s’organitzen la Trobada d’Escoles de Música de la Plana Alta i la Trobada de Bandes d’aquesta mateixa comarca. Tanmateix es realitzen actes, espectacles i concerts tant a nivell local com regional i nacional, com l’actuació duta a terme en Corella (Navarra), al Pregó i les Gaiates de la Magdalena, així com concerts temàtics i d’altres esdeveniments que fan de l’Associació Cultural “Amics de la Música” un referent musical. 
Copyright © 2018 A.C. "Amics de la Música"
Powered byAmics de la Música